Ondernemer met drang naar uitdaging

Jur Rademakers

Ik ben Jur, ondernemer en hobby alpinist. Dagelijks ben ik bezig om van de bedrijven waar ik bij betrokken ben een succes te maken. In de zomer zoek ik nieuwe uitdagende bergen in de Alpen om te beklimmen.

Tijdens een etentje in Chamonix sprak ik uit dat ik graag de 7 Summits wilde beklimmen. Bedacht ik dat die avond? Of was ik er stiekem al langer mee bezig?

Voor mij is het een uitdaging of ik mentaal en fysiek sterk genoeg ben om deze extreme plannen werkelijkheid te maken. Maar misschien is de uitdaging nog wel groter om weinig bij mijn gezin te zijn en niet aanwezig te zijn op kantoor. Ik wil mezelf in deze reis verder ontwikkelen in de bergsport, maar ook mentaal nog sterker worden. Het allerbelangrijkste is dat ik wil laten zien dat als je ergens tijd en moeite in stopt, dat het kan lukken.Zelfs zoiets extreems als het beklimmen van de 7 summits in 1 jaar!!

Wie ben ik dan precies?
Jur Rademakers, 38 jaar. Na mijn studie, Hogere Informatica op de Fontys, ben ik direct mijn eigen bedrijf begonnen. Samen met ervaren ondernemers die al een drukkerij en een reclamestudio hadden, begon ik een internetbedrijf. Na 4 jaar verkocht ik mijn aandelen en ben ik opnieuw begonnen met een jongere ondernemer. We waren samen erg succesvol en verkochten 2 bedrijven aan Amerikaanse investeerders. In dezelfde periode ben ik samen met Pascal Penning het bedrijf WeProduce gestart. Hierna wilde ik weer graag iets van de grond af opbouwen en begon samen met Paul Schrama het bedrijf Edubookers. Een paar jaar later kwam ik de broers Mirzaie tegen en daarmee startte ik Expivi. Dit zijn de bedrijven waar ik op dit moment nog bij betrokken ben.

Naast mijn ondernemerschap ben ik van jongs af aan al in de bergen te vinden. Eerst samen met mijn vader en mijn broer tot aan de hoogste hutten in de Alpen. Toen dat niet meer genoeg was, begon ik een beginnerscursus in Oostenrijk  bij de NKBV. Dat beviel zo goed dat ik het jaar daarna meteen een gevorderden cursus heb gevolgd in Chamonix. In de jaren daarna ging ik vaak naar andere landen op vakantie., Helaas dus een periode zonder veel in de bergen te zijn.

In 2012 besloot ik om weer te beginnen met klimmen., In de zomer volgde ik een gevorderden cursus van de NKBV en in december van dat jaar vertrok ik naar de Aconcagua in Argentinië. Dat jaar waren de omstandigheden op de Aconcagua erg zwaar en niemand was er dat klimseizoen nog op de top geweest. Onze expeditie strandde op 6700m. Normaal geef ik nooit op, maar ik wist dat dit de beste beslissing was. Veel geleerd op mijn eerste expeditie en ooit zou ik weer terug komen….

Klimmen
Argentinië: Aconcagua 2012
Frankrijk: Arête du Diable 2017
Frankrijk: Migot Spur 2018
Frankrijk: Grand Montet Graat 2018

Bekijk meer foto's van Jur