De 7 bergen!

De hoogste berg van ieder continent.
Het beklimmen van de 7 Summits

De ultieme uitdaging

De 7 Summits zijn de hoogste toppen op elk van de 7 continenten. Een machtig doel. Het beklimmen van al deze bergen is een topprestatie waar veel bergbeklimmers van dromen. Het is een fenomenale prestatie die extreme fitheid, toewijding, vastberadenheid, veerkracht en moed vereist. Bij het voltooien van deze missie behoor je tot de ‘Seven Summiters’ club, een exclusief gezelschap waar maar heel weinig mensen toe behoren. Maar wat als je nog een stap verder gaat en deze prestatie, waar normaal mensen jaren over doen, in 1 jaar weet te voltooien. Dan moet je naast de fitheid en toewijding ook een perfecte planning hebben. Tijd om te herstellen na een berg is er bijna niet en de volgende berg kan zomaar nog zwaarder zijn. De ultieme uitdaging voor ons, een hel voor velen!

3 december 2019

Mount Vinson (4897m)

Mount Vinson is de meest afgelegen berg van alle 7. De berg ligt op het koudste continent op aarde. Mount Vinson ligt in het Elsworth gebergte en rijst boven de overige bergen uit. De kou en de wind op deze bijzondere plek zijn zeker niet minder dan die op de hoogste bergen van deze aarde.

Summit Gold Sponsor:
Expivi

Meer over Mount Vinson
Foto's Mount Vinson
23 december 2019

Aconcagua (6962m)

Aconcagua ligt in het mooie Argentinië, dichtbij de wijnregio van Mendoza. De Aconcagua is een reus van bijna 7000m hoog en is de hoogste berg van het zuidelijk halfrond. Op de Mount Everest na dus de hoogste berg op het lijstje en dat is meteen de grootste uitdaging, de hoogte!

Summit Gold Sponsor:

Meer over Aconcagua
Foto's van Aconcagua
1 juni 2021

Mount Everest (8848m)

Mount Everest is de hoogste berg van de wereld. Er bestaan vele verhalen over de Everest boordevol drama, waanzin en heldendaden. Een grote uitdaging die veel mensen naar deze berg trekt en dat maakt het gevaarlijk. Het is een droom om deze moeder van alle bergen te beklimmen.

Summit Gold Sponsor:

Meer over Mount Everest
Foto's van Mount Everest
16 juni 2021

Denali (6194m)

Denali (ook wel Mount McKinley genoemd) ligt midden in de witte wereld van Alaska en is de hoogste berg van Noord-Amerika. Door de noordelijke ligging voelt de berg veel hoger dan de 6194m dat hij is. Door de afgelegen ligging ben je volledig op jezelf aangewezen en verplaats je de spullen met een slee achter je aan. Dit maakt het een van de zwaarste tochten!

Summit Gold Sponsor:

Meer over Denali
Foto's van Denali
16 december 2021

Elbrus (5642m)

Elbrus is de hoogste berg van de Europa ondanks dat veel mensen denken dat dit de Mont Blanc is. Deze vulkanische berg is met zijn 5642m de hoogste berg van de Kaukasus. Voor veel mensen de eerste uitdaging als ze eens willen gaan kijken hoe het is buiten de Alpen. Vergis je niet, de Elbrus is een echte expeditie waarbij de laatste dag naar de top veel hoogtemeters geklommen moeten worden.

Meer over Elbrus
Foto's van Elbrus
5 april 2023

Mount Kosciuszko (2228m)

Mount Kosciuszko is veruit de makkelijkste berg van de 7 summits. Maar dat maakt de reis er naar toe niet minder indrukwekkend. Eerst had de berg ernaast de naam Mount Kosciuszko, maar toen de Australiërs er achterkwamen dat de naastgelegen top hoger was, wisselenden ze de namen.

Summit Gold Sponsor:

Meer over Mount Kosciuszko
16 november 2021

Kilimanjaro (5895m)

Kilimanjaro is de hoogste berg van de Afrika. Op de grens tussen Tanzania en Kenia ligt de berg die ook wel ‘Kili’ genoemd word. De imposante berg steekt 5 kilometer boven de omliggende savannevlaktes uit en is daarmee de hoogste vrijstaande berg ter wereld. Vele mensen beklimmen deze prachtige berg per jaar via de normaal routes. Daarom zoeken wij een uitdagende rotsklim route uit!

Summit Gold Sponsor:
Duisenburgh

Meer over Kilimanjaro
Foto's van Kilimanjaro