Fotograaf met een voorliefde voor buitensport

Hylke Knot

Ik ben Hylke Knot, Fotograaf/videograaf en de laatste jaren steeds meer in de bergen te vinden. Ik heb altijd een voorliefde gehad voor buitensport, maar ik ben pas sinds een paar jaar echt verliefd geraakt op de bergen. Daarvoor was ik altijd op het water te vinden met mijn grote passie windsurfen wat ik al vanaf 11 jaar oud doe.

Er wordt vaak aan mij gevraagd waar ik nou precies mijn brood mee verdien, omdat ik zoveel verschillende dingen heb gedaan binnen de fotografie en film wereld. Zo heb ik van bruiloften, nieuwsartikelen, corporate naar high end muziek video’s van bijvoorbeeld Armin van Buuren, Lost Frequencies en James Blunt gedraaid, maar ook een aantal korte speelfilms gemaakt. Doordat ik de laatste twee jaar meer wou doen wat dicht bij me ligt, namelijk het vastleggen van sport, ben ik vele expedities in de bergen gaan vast leggen. Zo ben ik dit jaar nog twee keer op de Elbrus geweest, wat één van de 7 Summits is.
Toen ik dit jaar de teaser voor het 7 Summits project mocht schieten dacht ik nog “wat zou dat ontzettend gaaf zijn om van dat project een documentaire van te maken”. dus toen ik de mogelijkheid kreeg om ook met de training mee te gaan op de Khan Tengri, om daadwerkelijk een documentaire er over te gaan maken, heb ik hier ook geen moment over getwijfeld!

Om er een mooie documentaire van te maken ga ik Jur de komende tijd volgen tot zo ver mijn lichaam in staat is om hem te volgen! Wat hopelijk ook alle toppen zullen zijn. In de korte tijd dat ik Jur nu ken, met voornamelijk hoe wij elkaar echt hebben leren kennen op de Khan Tengri, gaat dat een ontzettend gave tijd worden en weet ik dat wij elkaar goed kunnen steunen op de berg. Door de ervaring die ik nu al heb gehad met Jur op de bergen, weet ik dat we een ontzettend mooie documentaire kunnen neerzetten.

Bekijk meer foto's van Hylke