Buitensport fanaat met een liefde voor het gevoel van vrijheid

Nelleke Ernsting

Ik ben Nelleke Ernsting, huisarts in het platte Nederland, maar de bergen zijn al van jongs af aan onderdeel van mijn leven. Deze passie heb ik verder ontwikkeld door naast mijn studie geneeskunde als buitensport instructeur te werken. Met als grote droom om ooit als expeditie arts werkzaam te zijn. In 2009 rondde ik de geneeskundeopleiding af en ben ik ruim 5 jaar als Militair arts werkzaam geweest bij de Luchtmobiele brigade. Hier heb ik vooral geleerd om als arts te werken in niet standaard omstandigheden. Iets wat je niet leert vanuit de boeken. Diploma in Mountain Medicine (UK) cursus heeft mij nog meer kennis over het hooggebergte en geneeskunde gegeven.

In 2015 heb ik gekozen om eerst de huisartsenopleiding te volgen om daarna de vrijheid te hebben om als waarnemer te werken en tussendoor andere leuke dingen te doen. In 2017 was ik klaar met de huisartsenopleiding. Vorig jaar de Atlantische oceaan over gestoken met een zeilschip en binnenkort vertrek ik met dit zeilschip naar de Falklandeilanden en Antarctica. Mooie expedities, maar de bergen bleven hiermee een beetje uit.

Toen ik op facebook het plan van Jur voorbij zag komen dacht ik: Hierbij kan ik mijn kennis over hooggebergte en geneeskunde mooi samenbrengen en werd meteen enthousiast. Fantastisch dat ik als medisch adviseur deel mag uitmaken van dit mooie project.

In mijn vrije tijd doe ik aan waterpolo en hardlopen. Tijdens mijn vakantie ben ik het liefste in de bergen, mooie wandelingen maken, alpine tochten of zelfs ook hardlopen in de bergen.

Bekijk foto's van Nelleke