Buitensport fanaat met een liefde voor het gevoel van vrijheid

Irene Schrijvershof

Ook ik heb de eer op deze pagina vernoemd te worden. Ik ben Irene, 32 jaar en in opleiding tot anesthesist in Innsbruck, Oostenrijk. Er zijn niet veel woorden voor nodig om te vertellen dat datgene wat Boris en Jur ervaren, ook mij in zijn greep heeft, namelijk de liefde voor bergen, natuur en gevoel van vrijheid. Ik ben een behoorlijke buitensport fanaat, met grote voorliefde voor met name kitesurfen en tourskiën.
Ik heb altijd een groot vertrouwen gehad in ‘mijn onderbuikgevoel’ en doe alleen dingen waar ik 100% achter sta ….dat wat goed voelt…Ik vind het een waardevolle eigenschap wanneer mensen niet zomaar een leven leiden ‘dat zo lekker gemakkelijk en comfortabel is’, maar in staat zijn een richting te kiezen waar zij volledig achter staan. Daarbij in het onbekende durven duiken en keuzes maken waarbij de uitkomst soms een vraagteken is, maar toch het avontuur aangaan en knopen doorhakken. Mijn inziens ontpopt het leven zich dan in zijn mooiste vorm.
Toen Boris mij vroeg als teamarts bij dit avontuur betrokken te zijn, kreeg hij binnen enkele seconden een antwoord; ja klar!

Ik ben in 2005 begonnen met de studie geneeskunde in Leiden. In 2010 heb ik ervoor gekozen tijdelijk een andere weg in te gaan en ben naar Nieuw-Zeeland verhuist, waar ik enkele jaren in de kitesurf industrie heb gewerkt. om vervolgens door te reizen naar o.a. Alaska, Canada en Afrika. Tijdens dit ‘continent-hoppen’ is de liefde voor de bergsportgeneeskunde ontstaan, hetgeen resulteerde in een one-way ticket richting Oostenrijk, waar ik vorig jaar het ‘Diploma in Mountain Medicine’ heb behaald en nu bezig ben aan mijn specialisatie tot anesthesist.

Behalve het verzorgen van medicatie e.d. gedurende de expedities, zal ik er ook zorg voor dragen dat beide mannen met voldoende medische voorkennis op pad gaan. Daarnaast ben ik gedurende de expedities bereikbaar voor het team indien er vragen zijn of zich moeilijkheden voordoen. Ik wens beiden mannen heel veel succes. Of zoals we in Tirol zeggen; viel Glück und kim wieder guat und g’sund hoam.

Bekijk foto's van Irene